Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Solen blir till el i Tänndalen

Solen blir till el i Tänndalen

Himlen är grå men hösten hjälper till att sätta färg på tillvaron när vi åker genom ett färgsprakande fjällandskap på väg till Christina och Bo Sjöberg i Åsvallen, Tänndalen. Även om de är hemmahörande i Stockholm, så är detta fjällparadis ett solklart andra hem med tanke på att de här spenderar näst intill halva året.

– Att vi hamnade här i Tänndalen beror på att vi alltid älskat fjällen. Vi letade länge och huset vi fastnade för köpte vi ironiskt nog av en granne i vår egen kommun Danderyd, säger Christina.

Under flera år har Christina och Bo intresserat sig för solceller och i somras gjorde de slag i saken. Resultatet blev en anläggning på 8,26kW, med en förväntad årsproduktion på ca 7 750 kWh på fritidshuset. Anläggningen installerades av H.Brandén AB, en lokal elektriker som utgår från Funäsdalen.

– För oss är det viktigt att använda sig av lokala entreprenörer. Fyrfasen hade de mest prisvärda offerterna och kunde erbjuda lokala elektriker. Inte långt efter att vi antagit offerten stod Henke Brandén  redo att slutföra arbetet vilket gick otroligt snabbt och smidigt.

Solel är en förnyelsebar energikälla precis som vind och vattenkraft. Ökad användning av solel minskar skadliga klimatutsläpp och bidrar till ett stabilare klimat för framtiden. En investering i solceller är således en bra investering för miljön, men det finns betydande ekonomiska fördelar. Med en solcellsanläggning minskar behovet av köpt el, vilket sänker elkostnaderna. Eftersom behovet minskar av köpt el blir man dessutom mindre påverkad av framtida förändringar i elpriset.

– Vi har valt att investera i solceller för att vi vill värna om miljön så mycket vi kan, och detta är vårt sätt att göra något litet för vår jord. Sen är det givetvis positivt om vi får en lite billigare elräkning, avslutar Christina.

 

Är du nyfiken på våra nyckelfärdiga solcellspaket?

Räkna på ditt tak i vår solcellskalkylator eller kontakta oss så berättar mer.

Publicerad 6 oktober 2019

Se också

Låga elpriser – läge att binda elpriset?

2024-06-02

På en elmarknad där priserna präglas av alltmer oförutsägbarhet växer möjligheterna för nya produkter fram. Nyligen lanserade Fyrfasen ett elavtal som ska ge kunderna förutsättningar till ett mer jämnt och förutsägbart elpris över hela året.

Stort intresse för Fyrfasens nya elavtal

2024-06-02

Fyrfasen är ett av Sveriges mest omtyckta energibolag

2024-05-29