Fyrfasen & Eways laddar fjällen

- 57 laddpunkter för elbilister

Elbil laddas med easypark

Energibolaget Fyrfasen och laddoperatören Eways expanderar nu sitt samarbete, vilket innebär att Eways tar över driften av Fyrfasens publika laddstationer i fjällvärlden. Det handlar om 13 platser med totalt 57 laddpunkter för elbilar och laddhybrider.

Energibolaget Fyrfasen och laddoperatören Eways har sedan något år tillbaka ett samarbete kring försäljning av laddboxar till privatpersoner och företag. Nu expanderar bolagen sitt samarbete ytterligare.

- Vi ser ett stort värde i detta samarbete för våra kunder, dels genom Eways ständigt aktuella kunskap om laddlösningar men såklart även att de dygnet runt kan drifta våra laddstationer. Vi är glada över att se en ökande skara elbilsåkare i och till våra områden, här vill vi vara en möjliggörare, tillsammans för miljöns bästa, säger Cecilia Norberg VD på Fyrfasen.

Från och med oktober tar Eways över driften av Fyrfasens publika laddstationer i energibolagets upptagningsområde, med snabbladdare i bland annat Funäsdalen, Hede och Sveg. Eways sköter nu om driften av de publika laddstationerna på 13 olika platser med sammanlagt 57 laddpunkter. På varje laddstation finns minst en snabbladdare, men också normalladdare för de elbilister som har möjlighet att stanna och parkera en längre stund.

- Vi på Eways är mycket stolta över det fina samarbete vi har med Fyrfasen och det är glädjande att vi nu kan expandera vårt samarbete ytterligare. Det är viktigt att alla nya och kommande elbilsförare kan använda sina bilar över hela landet och vi ser fram emot att tillsammans ladda fjällbesökarnas elbilar i vinter, säger Niclas Sahlgren, VD på Eways.

För elbilister innebär förändringen att det nu blir ännu lättare att ladda sin elbil eller laddhybrid på Fyrfasens publika laddstationer. Betalning på de publika laddstationerna kan ske med hjälp av appen ”EasyPark” eller med laddkort från Eways.

Genom detta samarbete möjliggör Fyrfasen och Eways elbilsladdning på följande orter: Börtnan, Funäsdalen Hackås/Östnår, Hede, Klövsjö, Ljungdalen, Myrviken, Rätan, Sveg, Svenstavik, Vemdalen, Åsarna och Överturingen. Detaljer för respektive laddstation finns på Fyrfasens hemsida och uppladdning.nu.