Pynta för en klimatsmartare jul

julpynta klimatsmart

Julen är den tid på året då vi konsumerar långt mycket mer än vad vi behöver, trots att vi måste dra ner på vår konsumtion. Julen är barnens högtid och möjligheterna är oändliga för att lägga grunden till en jul med inslag av klimatsmarta val. Här tipsar vi om hur du fångar julen på ett hållbart sätt. Allt för att skapa julkänslan som etsar sig fast och samtidigt bidrar till en hållbar framtid för oss och våra barn.  

Ingen jul utan pynt, det är ett faktum. Handeln fylls av allt som hör julen till med diverse tomtar, adventsljusstakar, julstjärnor från världens alla hörn. Men tänk efter en stund, kanske finns pyntet närmre än du tror?

Naturen är full av skatter
Ge dig ut i naturen, plocka kottar, granris. Det är bara fantasin som sätter gränser. Tyg, halm, papper och andra naturmaterial är både enkelt att få tag på och kan få vilken fabriksproducerad tomte som helst att blekna. På så sätt sparar du både pengar och skapar en härligare julkänsla i hemmet.

Ge nytt liv åt det gamla
Loppisar brukar vara en guldgruva när det kommer till julpynt, saker som gått i generationer och dessutom stått sig i kvalitet. Billigt och minst sagt klimatsmart!

Skapa tillsammans
Det är väl just det som julen handlar om, att få vara tillsammans med vänner och familj. Skulle fantasin tryta – här hittar du tips på hur du kan skapa julkänslan med hjälp av lite kreativitet.

Hjälp oss till en klimatsmartare jul. 

Har du fler tips och idéer för klimatsmart julpynt, maila oss gärna så kompletterar vi med dina tips!