hemelektronik

Hemelektronik

  • Mätningar visar att tekniska prylar som står i standby-läge i ett normalhushåll kan förbruka upp emot en femtedel av den totala energiförbrukningen. Stäng därför av all hemelektronik när den inte används.
  • Dra ur telefonens eller datorns laddare när den inte används! Batteriladdare som sitter kvar i vägguttaget drar nämligen ström fast den inte används.
  • Stäng alltid av TVn, datorn och andra apparater helt, inte bara med hjälp av fjärrkontrollen. Tekniska prylar i ett hem står för upp emot en femtedel av ett hems totala energiförbrukning.
  • Använd gärna en skarvdosa med strömbrytare så blir det enkelt att slå av strömmen på flera apparater samtidigt när du inte ska titta eller lyssna på något.
  • Undvik helst skärmsläckare och använd datorns inbyggda energisparfunktion så att bildskärm och hårddisk går i viloläge när datorn inte används.

Frågor om el och elhandel?

Vår kundservice är experter på elmarknaden och hjälper dig gärna hitta ett elavtal som passar dig!

Fyrfasens Kundservice

Kundservice
Vardagar: 08:00 - 16:00
(måndagar 08.30-16.00)

 

Skicka meddelande

Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig så snart vi kan! Ange kundnummer, anläggnings-ID eller personnummer om du är befintlig kund, så går hanteringen av ditt ärende snabbare.