Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Det är nu vi skapar framtiden

Det är nu vi skapar framtiden

Självkörande elbilar, hushållselektronik och uppvärmningssystem som styrs per automatik och slås på när det finns gott om el i systemet. Industrier som minskar sina koldioxidutsläpp med hjälp av vätgas, kolkraft som är ett minne blott. Det kanske låter långt fram i tiden, men sanningen är att den är alldeles runt hörnet. För det är nu vi skapar framtiden och du är en viktig del av den. Låt oss blicka in i den tillsammans.

Tillsammans för en hållbar framtid

Energibranschen står i centrum för omställningen mot ett fossilfritt Sverige. Till år 2045 ska vår bransch ha ställt om till 100% fossilfri elproduktion. Elektrifieringen av samhället är en förutsättning för att vi ska nå våra klimatmål. Den indikerar bland annat en fördubbling av vår energiproduktion. Det är stora förändringar som ska ske, men oerhört viktiga för att vi ska nå våra klimatmål och stärka Sveriges konkurrenskraft. Du är en viktig del i omställningen.

Större variationer att vänta

Du har kanske inte undgått att elpriset nått rekordnivåer på senare tid, höga priser som även letat sig norrut i Sverige. Det får givetvis stora konsekvenser för samhället i stort, våra företag och för dig som kund. Kanske har du som har ett rörligt avtal följt prisutvecklingen i vår app och känt oro? Men det vi inte får glömma är att priset låg på endast ett par ören i mitten av november.

Med mer väderberoende förnybar el i systemet möter vi större variationer i elpriset, vi vet ju inte när det blåser. Med ett timprisavtal kan du ta till vara på prisvariationerna genom att styra din elförbrukning till billigare timmar på dygnet. Samtidigt som du bidrar till att nyttja hållbar el när den finns tillgänglig.

Ett steg för att driva förändring

Har du tänkt på att för bara några år sedan slängdes mat i hushållssoporna, tillsammans med plast, papper och annat avfall. För mig helt otänkbart idag när jag sopsorterar och komposterar hemma. Om bara några år tror jag att vi kommer att tänka tillbaka på vår elförbrukning på ungefär samma sätt. Styrde man inte laddningen av elbilen till timmar på dygnet då elen var som billigast eller klimatpåverkan som lägst? Var inte uppvärmningssystemet hemma automatiserat och slogs av eller på för att minska förbrukningen och behålla samma temperatur? Allt för att jämna ut samhällets elförbrukning och ta vara på den hållbara el som produceras i detta nu. Tekniken finns redan idag och jag omfamnar den steg för steg för att bidra till omställningen mot ett hållbart samhälle. Välkommen att göra det du med.

Med det vill jag önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Cecilia och gänget på Fyrfasen.

Publicerad 8 december 2021

Se också

På en elmarknad där priserna präglas av alltmer oförutsägbarhet växer möjligheterna för nya produkter fram. Nyligen lanserade Fyrfasen ett elavtal som ska ge kunderna förutsättningar till ett mer jämnt och förutsägbart elpris över hela året.

Stort intresse för Fyrfasens nya elavtal

2024-07-22

Låga elpriser – läge att binda elpriset?

2024-06-02

Fyrfasen är ett av Sveriges mest omtyckta energibolag

2024-05-29