Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Välkommen att kontakta oss

Våra öppettider

1 juli – 19 augusti
Måndag-fredag: kl. 09.00-15.00

Lunchstängt: 12-13
Röd dag: stängt

Våra kontor

Hitta till våra kontor i Sveg och Ånge

Vanligaste frågorna just nu

Vad gör jag vid strömavbrott?

Gör en felsökning innan du kontakta elnätsföretaget. Ett strömavbrott ska du anmäla till ditt elnätsföretag, det är de som ansvarar för driften i elnätet. Kontaktuppgifter hittar du på din elnätsfaktura. Läs om vad du bör felsöka och få tips på hur du kan vara bättre förberedd inför ett längre strömavbrott.

Visa mer

Vad är anvisat pris?

Om du inte tecknar elhandelsavtal får du ett anvisat elhandelsföretag. Om du inte tecknar ett elhandelsavtal är elnätsföretaget enligt lag skyldigt att anvisa ett elhandelsföretag så att du får el. Det så kallade anvisade elhandelsföretaget blir det som du köper el av, till dess att du tecknar ett elhandelsavtal med valfritt elhandelsföretag. Ditt elnätsföretag måste lämna uppgift om vilket elhandelsföretag som anvisats dig och hur det går till att byta elhandelsföretag. Teckna ett elavtal med Fyrfasen.

Vårt anvisningspris är ett rörligt pris på 7,50 öre/kWh i påslag. Utöver det tillkommer en fast månadsavgift på 35 kr. Alla priser är inkl. moms. Det är i regel ganska dyrt i längden att ha ett anvisningspris. Känner du dig osäker, kontakta oss.

Visa mer

Hur skaffar jag det bästa elavtalet?

Att välja elavtal kan ofta kännas som att gå vilse i en djungel och många kanske tror att det inte gör någon skillnad i de olika avtalsformerna. En tung post på elräkningen är kostnaden för själva elnätet, men eftersom det inte går att välja elnätsföretag så är det desto viktigare att välja ett så bra elavtal som möjligt. En villaägare kan spara flera tusen kronor om året genom att ägna några minuter till att se över sitt elavtal. Vi har samlat några tips som kan vara bra att tänka på i jakten på det bästa elavtalet. Läs mer.

Visa mer

Vad är schysst elhandel?

Genom certifieringen av Schysst elhandel avger vi som elhandelsföretag ett antal löften som ska göra det enklare för dig som kund att känna trygghet i valet av elhandelsföretag. Med Schysst elhandel gör man det synligt för kunden att företagets säljaktiviteter har kontrollerats och godkänts enligt de krav som ställs. Läs mer om Schysst elhandel och ta del av våra kundlöften.

Visa mer

Hur fungerar solpanelerna på vintern?

Vid snötäcken upp till cirka en centimeter kan en del solljus fortfarande tränga igenom och träffa solcellerna. Om panelerna monterats i rätt vinkel glider dessutom tjockare snölager gärna av, särskilt i töväder. Vi rekommenderar därför inte att man tar sig upp på taket med den fallrisk det innebär för att själv få bort snön.

Visa mer

Vanliga frågor och svar Fyrfasen

Se fler vanliga frågor och svar eller kontakta oss så hjälper vi dig

Styr din elförbrukning till billigare timmar på dygnet. Om du vill.

Med vår app får du information i realtid om hur mycket el du gör av med, hur stor klimatpåverkan elen har och hur mycket den kostar.

Kom igång!

Få snabb överblick ang. ditt hushålls förbrukning och miljöpåverkan.

Få prognoser över elpris och miljöpåverkan.

Jämför din förbrukning med liknande hushåll.

Fyrfasen app

Få pushnotiser med information om elpriser och erbjudanden.

Betala faktura direkt i appen och se ny, förfallen & betald faktura.

Undrar du vad som drar vad i ditt hem? Här får du svaret.

Nyheter och press

Aktuellt hos oss, i energibranschen och för dig som kund

Rörligt elpris eller timpris - Fyrfasen

Rörligt elpris eller timpris – vad är skillnaden?

2022-01-27

Laddstation för elbil

Nu kan fler snabbladda bilen i Sveg

2022-02-09

När kommer elpriskompensationen

När kommer elpriskompensationen?

2022-05-10