Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Funktioner, tips och trix

Här har vi samlat allt du behöver veta om appen

Vad vill du veta mer om?

Hemvyn

Hemvyn

I hemvyn får du en snabb överblick över vad ditt hushåll beräknar att förbruka under dagen men även kostnad och miljöpåverkan. Du kan chatta med oss eller får svar på det vanligaste frågorna om ditt elavtal eller appen samt genvägar till viktiga funktioner och information. Skrolla ner så berättar vi mer i detalj.

1 – Dagens info
Här kan du se vad ditt hem förväntas att förbruka under dagen i både kostnad, kWh och miljöpåverkan. Har du solceller så syns även en beräknad produktion under dagen. Du kan klicka upp rutorna för att få mer information.

2 – Scrolla mellan adresser
Är du kund på flera adresser så kan du här välja mellan dina olika anläggningar i menyn här.

3 – Chatta med oss
Få svar på dina frågor direkt av vår Chatrobot Fyris som kan svara på de vanligast frågorna.

4 – Genvägar
Genvägar tar dig direkt till flera smarta funktioner i appen. Bland annat Fyris eltips, detaljerad historik och din månadsrapport.

5 – Meny
I menyn längst ner på skärmen kan du ta dig till olika funktioner i appen som vi förklarar mer kring nedan.

Vad ligger elpriset på just nu?

Prognos

Under prognos kan du följa priset över dygnets timmar, men även se din beräknade kostnad och miljöpåverkan.

Prognos

Dagens spotpriser
Här visar vi dagens sportpris så att du kan planera din förbrukning utifrån de timmar som har lägst elpris. Förutsatt att du som kund har ett rörligt pris timme för timme kan du dra nytta av svängningarna i elpriser under dygnet genom att passa på att exempelvis tvätta/diska eller ladda elbilen på de timmar elpriset är lägst.

Spotpris är det pris som vi som elhandelsbolag köper in elen för på den nordiska elbörsen Nordpool. Det innebär att priset du ser är exklusive elcertifikat, elskatt, moms och andra eventuella påslag. Spotpriserna sätts varje timme och styrs av tillgång och efterfrågan. När tillgången är hög och efterfrågan låg sjunker spotpriset.

Elkostnad
Här kan du se din beräknade kostnad för det kommande dygnet (cirkelns mitt.) Till höger om cirkeln beräknas ditt elpris per kWh. Detta är ett uppskattat värde som beräknas genom att vi multiplicerar din beräknade elförbrukning med ditt elpris (ditt kWh pris, elcertifikat, moms och påslag). Då får vi fram en uppskattad kostnad per timme som visas i cirkelns mitt. I cirkelns mitt ingår även din månadskostnad som divideras på antal timmar.

Missa aldrig Happy Hour på elen med timpris
Om du har ett timprisavtal så kan du dra nytta av elprisets svängningar genom att anpassa delar av din förbrukning till billigare timmar på dygnet. Läs gärna mer om timpris här.

Djupdyk i din förbrukning under Analys

Analys

Under analys kan du djupdyka i data över din förbrukning, kostnader och miljöpåverkan. Jämför din förbrukning med liknande hushåll eller med din historik. Skrolla ner så berättar vi mer.

Vad beräknas jag förbruka under månaden?

I sidans mitt hittar du din uppskattade förbrukning för månaden. Dina uppskattade värden för månaden är beräknade värden där vi utgår från ditt hushålls förbrukning, baserat på din historiska förbrukning samt väder och vind. I samband med att din faktura skickas till dig för föregående månad, slås de uppskattade värdena över till faktiska värden för månaden.

Djupdyk i din data

Under detaljerad historik kan du se din historiska data, du kan välja att se över år, månad, dag och ända ner på timmen. Detta förutsätter att du har en elmätare som vi kan läsa av förbrukning varje timme. Kan du inte göra det så är det enkelt fixat genom att beställa timavläsning hos ditt elnätsföretag. Detta kan vi hjälpa dig med - kontakta oss så fixar det.

1 – Detaljerad historik
Under detaljerad historik kan du se din historiska data, du kan välja att se över år, månad, dag och ända ner på timmen. Detta förutsätter att du har en elmätare som vi kan läsa av förbrukning varje timme. Kan du inte göra det så är det enkelt fixat genom att beställa timavläsning hos ditt elnätsföretag. Detta kan vi hjälpa dig med – kontakta oss så hjälper vi dig.

Om det fattas data beror det på att vi inte har kunnat hämta den. För innevarande månad är den totala summan som redovisas för kostnad en ungefärlig beräkning ej summan av samtliga staplar/värden adderade. Detta då den även innehåller antaganden kring spot/rörliga priser.

Här kan du även se vilken miljöpåverkan du har. Detta baseras alltid på uppskattningar baserat på den nuvarande totala produktionsmixen i Sverige. Mixen varierar beroende på var i Sverige du bor, exempelvis har Norrland mer kraft från vatten och vind vilket genererar lägre värden.

2 – Förbrukningskollen
Här får du en överblick över när någonting onormalt har inträffat gällande din elförbrukning. Den förväntade dagliga förbrukningen för hushållet baseras på temperatur, veckodag och se senaste 30 dagarnas förbrukning. Genom att jämföra förväntad och verklig förbrukning beräknar vi vilka nivåer som avviker från det normala. Dessa nivåer illustrerar båda oväntat låg och oväntat hög förbrukning och kallas i grafen gränsvärden.

3 – Jämför med dina grannar
Här visar vi och jämför ditt hushåll med dina grannar. Grannar är hushåll som liknar ditt, har samma förutsättningar och är lokaliserade i samma område så att väder och vind inte skiljer sig åt.

4 – vad förbrukar mest i hushållet?
De uppskattade värdena är baserad på en schablon framtagen av våra elexperter samt med hjälp av data från Energimyndigheten. Allt för att ge dig en ungefärlig bild av vad som förbrukar mest i ditt hem.

Styrning

Styr ditt hem med smarta integrationer

Idag finns ett antal integrationer i appen som möjliggör för att styra exempelvis elbilen till billigare timmar på dygnet, utan att du behöver tänka. Nibe och Ngenic är två exempel på integrationer där du kan styra värmen. Det finns ett antal tjänster integrerade i appen. För att komma igång med denna tjänst krävs att du har utrustningen samt ett inlogg till din utrustning. När du har det så loggar du in och följer instruktionerna direkt på skärmen.

Vanliga frågor och svar om appen

Hur skapas prognoserna i appen?

Visa mer

Kan jag låta fler i familjen logga in i appen?

Visa mer

Hur kan ni veta vad jag förbrukar?

Visa mer

Hur kan jag se min förbrukning

Visa mer

Kan jag se min förbrukning i realtid?

Visa mer

När kan jag se min senaste förbrukning i appen?

Visa mer

Mina sidor

Mina Sidor

Under Mina Sidor kan du se fakturor samt se dina nuvarande avtal och priser. Du kan även uppdatera ditt hem, exempelvis lägga till antal personer i hushållet eller om du köpt elbil och vill lägga till fordon. Under Kontouppgifter kan du se vad vi har för kontaktuppgifter till dig, vilka adresser du har, samt lägga till familjedelning så att andra i hushållet kan få tillgång till appen.