Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Vi ger ditt företag mer energi

Fyrfasen hjälper dig och ditt företag att hitta en skräddarsydd lösning för elhandel. Vi eftersträvar långa affärsrelationer med din verksamhet i fokus, så att du som företagare får mer energi över att lägga på din egen verksamhet.

Gör en offertförfrågan

Ta en minut och skicka in nedan förfrågan, du får snabbt svar på vad Fyrfasen kan göra för just ditt företag. Vi går igenom dina förutsättningar och återkopplar med ett erbjudande.

Över 3000 nöjda företagskunder

Fyrfasen är ett av de tio största elhandelsföretagen i Sverige. Vi är erkänt duktiga att hitta skräddarsydda lösningar åt våra företagskunder och har kundens egen affär i fokus. Det är ingen slump att antalet företagskunder också växer för varje år.
Varmt välkommen att testa oss du också!

Så väljer du elavtal till företaget

Läs avtalsvillkoren noga

Se upp för fullmakter

Välj ett schysst elhandelsföretag

Välj förnybar el

Bind inte längre än 3 år

Jämför äpplen med äpplen

Möt några av Fyrfasens kunder och inspireras

Robert Högdahl Linwood Östavall

Östavall får nytt liv med Linwood Sweden

2022-04-21

Öl från fjällen – för fjällens skull

2022-05-30

Skoogs - drömmen om en självförsörjande fjällanläggning

Skoogs – drömmen om en självförsörjande fjällanläggning

2021-05-10

Våra mest vanliga frågor just nu

Vad innebär förnybar el?

Eftersom själva elen inte förnyas så betyder det egentligen att el framställs från förnybara energikällor. Förnybara energikällor är ett samlingsbegrepp för energikällor som inte tar slut, där de förnyas genom främst solstrålning. Varje dag strålar solen 10 000 gånger mer energi in till jorden än vad vi människor använder. ”100 % förnybar el” innebär att hela el-mixen kommer från förnybara källor. Exempel på sätt att producera förnybar el är solkraft, biokraft, vattenkraft, vindkraft, vågkraft och tidvattenkraft.

 Förnybar el = solkraft, biokraft, vattenkraft, vindkraft, vågkraft och tidvattenkraft

Visa mer

Vad är ursprungsmärkning?

Syftet med ursprungsmärkning är att du som kund enkelt ska kunna se var elen ditt elbolag köper in kommer från, och på så sätt kunna välja elbolag och elavtal utifrån vilka effekter elproduktionen har på miljön. Ursprungsmärkning betyder inte att elen du köper är den du får i ditt eluttag. Bor du nära ett kärnkraftverk levereras kärnkraftsel ur hålen i väggen, oavsett vilka miljöval du gjort hos elbolaget. Anledningen är att elektronerna alltid går den kortaste vägen. Ursprungsmärkningen utfärdas av Svenska Kraftnät och uppdelat i förnybara energikällor (sol, vatten, vind, biobränsle), kärnkraft och fossila energikällor (kol, olja, gas, torv).

Ursprungsmärkning: Visar källor elen ditt elbolag köper in kommer från.

Visa mer

Vad består dina elkostnader av?

Dina elkostnader består av tre delar

  1. Kostnad för den el som kunden har köpt genom avtal med ett elhandelsföretag är cirka 35 procent av totalkostnaden. Huvuddelen av denna kostnad är ersättning till elproducenterna, som säljer el till elhandelsföretagen på den nordiska elbörsen.
  2. Kostnad för transport av elen till hemmet, som betalas till elnätsföretaget är cirka 20 procent av totalkostnaden.
  3. Kostnad för skatter och avgifter som betalas till staten är cirka 45 procent av totalkostnaden.

Läs mer om dina elkostnader

Visa mer

Hur skaffar jag laddstolpe till jobbet?

Allt fler väljer att köra elbil och med en växande popularitet ökar också behovet av möjligheten att ladda bilen på jobbet. Via vår samarbetspartner Eways kan vi erbjuda laddstationer till företag i hela landet.

Visa mer

Hur fungerar skatteavdraget för grön teknik?

Från 1 januari 2021 kan du som installerar solceller, hemmaladdning för elfordon eller lagring av egenproducerad el göra skatteavdrag. Skatteavdraget är ett statligt stöd för s.k. grön teknik och ersätter det tidigare investeringsstödet. Vilket främst innebär att stöd-processen blir både enklare och säkrare. Avdraget görs av leverantören direkt på fakturan, likt rot- och rutavdrag. Du ansöker alltså inte om bidrag i efterhand eller ligger ute med pengar. Samtidigt råder ingen risk att de stödpengar som avsatts för året tar slut när du söker avdraget. Läs mer om hur avdraget fungerar.

Visa mer

Vanliga frågor och svar Fyrfasen

Kontakta våra företagssäljare

Våra starkaste sidor är att vi är lätta att få tag i, enkla att prata med och engagerade att förstå och anpassa oss efter dig och dina förutsättningar och behov. Vårt intresse av en god relation är ärlig – vi vill leverera din el i många år.