Guider, formulär och e-tjänster
Guider, formulär och e-tjänster
Här har vi samlat våra formulär, blanketter och andra tjänster så att du enkelt ska få hjälp att komma vidare med ditt ärende.
Teckna nytt elavtal
Priser och teckna elhandelsavtal
Här kan du se aktuella elpriser och göra prisjämförelser mellan olika avtalsformer. Se priser och teckna elavtal här.
Visa mer
Om du inte tecknar elhandelsavtal får du ett anvisat elhandelsföretag
Om du inte tecknar ett elhandelsavtal är elnätsföretaget enligt lag skyldigt att anvisa ett elhandelsföretag så att du får el. Det så kallade anvisade elhandelsföretaget blir det som du köper el av, till dess att du tecknar ett elhandelsavtal med valfritt elhandelsföretag. Ditt elnätsföretag måste lämna uppgift om vilket elhandelsföretag som anvisats dig och hur det går till att byta elhandelsföretag.
Visa mer
Miljötillval när du tecknar elavtal
Vill du ta ditt miljöengagemang till ytterligare en nivå kan du köpa till miljömärkt el – Bra Miljöval. Vi säkerställer då att elen motsvarande din förbrukning har producerats genom miljömärkt vindkraft samtidigt som du bidrar till Naturskyddsföreningens olika projekt för energieffektivisering och ytterligare minskad miljöpåverkan. Läs mer och lägg till bra miljöval här.
Visa mer
Flytta
Jag flyttar in
Här berättar vi vad du ska tänka på när du flyttar in i en ny bostad. Läs mer här.
Visa mer
Jag flyttar ut
Här får du tips och råd ang. elavtal när du flyttar ut från din bostad. Läs mer här.
Visa mer
Faktura och betalning
Digital faktura
Det är enkelt och miljövänlig med digital faktura. Via vår betalpartner Billogram erbjuds en mer miljövänlig digital faktura, här kan du hantera dina fakturaärenden via webben eller via vår app. Vill du digitalisera din faktura, fyll i dina uppgifter i formuläret så hjälper vi dig att byta bort pappersfakturan.
Visa mer
Om din faktura
Som kund har du två olika avtal. Det ena är ett elnätsavtal, med det elnätsföretag som äger elnätet i området där du bor. Det andra är ett elhandelsavtal, med det företag som du köper själva elen av. Om elhandelsföretaget och elnätsföretaget ingår i samma koncern får du oftast en faktura, annars får du två fakturor – en från elnätsföretaget och en från elhandelsföretaget.
Loggar du in på Mina Sidor eller i appen kan du enkelt hitta dina fakturor.
Visa mer
Bankgiro
Önskar du göra inbetalning via Bankgiro, betala till: 5991-9399.
Visa mer
Solceller
Regler och anvisningar avseende elinstallationer
Läs om regler och anvisningar avseende elinstallationer hos Elsäkerhetsverket
Visa mer
Handböcker för installation av mindre produktionsanläggningar
Ta del av praktiska handböcker för installation av mindre produktionsanläggningar hos Svensk Energi.
Visa mer
Skatteverkets information om moms vid försäljning av el
Visa mer
Avtalsvillkor och rättigheter
Avtalsvillkor
Här hittar du avtalsvillkor för försäljning av el till konsument och näringsidkare. Avtalsvillkoren är utarbetade av Svensk Energi.
Visa mer
Sammanfattning av ellagens kundbestämmelser
Energimarknadsinspektionens (Ei) uppdrag är att säkerställa att vi elleverantörer följer lagar och regler inom energimarknadsområdet. Men de ska även sprida kunskap till kunderna hur energimarknaden fungerar, vilket regelverk som gäller samt vilka möjligheter och rättigheter du har som kund.
För att tydliggöra lagen och tillgängliggöra den för dig som kund har Ei tagit fram en sammanfattning över ellagens kundbestämmelser. Läs mer i ellagen.
Visa mer
Energispartips
Diska
- Se till att diskmaskinen är kopplad till kallvattenanslutningen, då drar den 20-40% mindre energi.
- Använd kortast möjliga program på diskmaskinen, disken blir oftast lika ren ändå.
- Att skölja eller diska av tallrikar och annat innan du stoppar i maskinen är oftast överflödigt och innebär bara onödig energiförbrukning.
- Diska större kastruller och karotter för hand istället för att köra onödigt många maskiner MEN undvik att diska och skölja under rinnande vatten.
- Fyll diskhon när du diskar för hand istället för att diska under rinnande vatten, fem minuter rinnande vatten förbrukar 3 kWh – tre gånger så mycket som att diska i diskhon
Visa mer
Kyl & Frys
- Genom att dammsuga kan du göra en energibesparing då kylens/frysens kompressorer inte behöver jobba lika mycket när dammet är borta. En dammig kondensor kan innebära upp till 30% högre elförbrukning!
- Om du tinar frysta varor i kylen får du gratis tillskott av kyla i kylskåpet. Maten mår dessutom bättre genom att tinas upp långsamt.
- Ställ inte in varm mat i kylskåpet, det krävs en hel del energi för att kyla ner dessa.
- Att frosta av frysen gynnar hållbarheten på dina matvaror och gör att sparar du energi. Hösten är en bra årstid eftersom det bildas mest frost på sommaren när det är som varmast.
- Rekommenderade temperaturer i kylskåp är 4-6 plusgrader och i frysen minus 18 grader. Varje ytterligare kallgrad i frysen kostar ca 1 kWh mer i veckan och ökar den totala energiåtgången med ca 5%
- Är din frys äldre än 10 år kan energiförbrukningen vara dubbelt mot en ny energisnål. Om du byter ut dina vitvaror till energisnåla kan du snabbt spara pengar.
Visa mer
Laga mat
- Häll kaffet i en termos i stället för att hålla det varmt i kaffebryggaren. Det spar energi.
- Kör bara köksfläkten när du behöver, den drar bara motsvarande en 60W glödlampa men den drar också ut stora mängder uppvärmd luft som måste ersättas.
- Lägg locket på! Anpassa kastrullen efter plattans storlek och sätt lock på kastrullen. Ett enkelt lock kan spara 30-50% energi.
- Använd gärna vattenkokare för att värma upp vatten till tekannan eller pastakastrullen, det går snabbt och drar lite energi. Har du induktionshäll går det lika bra.
- Använd kastruller och stekpannor med plan botten som ger god kontakt med plattan, något som är extra viktigt om du har keramikhäll. Håll spisplattorna rena och nyttja eftervärmen när du lagar mat.
- Gör ett medvetet val och använd den köksutrustning som är mest lämpad för vad du ska göra. Använd hellre ugnen än flera spisplattor samtidigt, nyttja micron vid uppvärmning och tillagning av mindre mängder mat.
Visa mer
Sponsring
Sponsringspolicy
Innan du gör en ansökan ska du ha läst vår Sponsringspolicy. Eftersom du i samband med anmälan godkänner du att du läst policyn och att föreningen således förhåller sig till och agerar i enlighet med policyn.
Visa mer
Ansökan om sponsring
Med sponsring vill vi tillsammans med Härjeåns-koncernen bidra till att främja en sund och aktiv fritid för barn och ungdomar men även stötta det lokala kulturetablissemanget och driva utvecklingen av en levande landsbygd. Ansökan om sponsring kan göras på Härjeåns hemsida.
Visa mer
Kontakta oss
Ring oss på 0771 – 44 44 41
Eller skriv till oss på info@fyrfasen.se
mån: kl 08.30-16.00
tis- fre: kl 08.00-16.00
Styr din elförbrukning till billigare timmar på dygnet. Om du vill.
Med vår app får du information i realtid om hur mycket el du gör av med, hur stor klimatpåverkan elen har och hur mycket den kostar.
Få snabb överblick ang. ditt hushålls förbrukning och miljöpåverkan.
Få prognoser över elpris och miljöpåverkan.
Jämför din förbrukning med liknande hushåll.

Få pushnotiser med information om elpriser och erbjudanden.
Betala faktura direkt i appen och se ny, förfallen & betald faktura.
Undrar du vad som drar vad i ditt hem? Här får du svaret.
Fixa ditt elavtal i fyra enkla steg
Hitta rätt elavtal för dig
Använd vår avtalsväljare eller kontakta kundservice för att hitta rätt elavtal.
Säg upp och teckna elavtal
Säg upp ditt elavtal och teckna ett nytt. Ska du flytta? Läs mer här om hur du gör då.
Skicka in beställning
Vi ser över ditt val så att du har rätt förutsättningar och att elavtalet passar just dig. Kolla att uppgifterna i beställningsbekräftelsen stämmer.
Klart!
Följ din elförbrukning och aktuella priser genom att logga in på Mina sidor eller i vår app.
Aktuellt hos oss, i energibranschen och för dig som kund