Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Fyrfasen i samarbete med POW för fjällens skull

För alla oss som älskar fjällen är naturen med dess årstider, nycker och cykler en stor och viktig inspirationskälla i våra liv. Vi vet att när naturen förändras så gör även våra förutsättningar det och i takt med att vintrarna blir kortare när klimatet förändras så behöver vi agera.

Som ett led i satsningen att på olika sätt bidra till en hållbar fjällvärld står det nu klart att Fyrfasen och klimatorganisationen POW Sweden (Protect Our Winters) krokar arm med den gemensamma visionen om att skapa en hållbar framtid för våra fjäll.

Sponsrar Utelandet 2022KM

I samband med POW Swedens kampanj Utelandet kommer man, under sommaren 2022, att genomföra en cykeltur genom Sverige. Med resan vill man engagera och motivera till att på olika sätt rikta fokus mot klimatet och vad vi kan göra för att tillsammans bidra till att minska vårt klimatavtryck.

– Det övergripande syftet är att vi vill mobilisera så många vi bara kan av de 3.4 miljoner svenskar som ser sig själva som friluftsmänniskor och naturvänner, och tillsammans göra klimatkrisen till den viktigaste valfrågan 2022, säger Anna Gros, Initiativtagare och projektledare Utelandet 2022 km POW.

Resan kommer att starta i Halmstad 26 juni och avslutas i Kiruna 21 juli. Under resans gång kommer man att bjuda in politiker, forskare och alla som vill att cykla med längs delar av vägen. En viktig del under resan är möten och samtal mellan människor som på olika sätt kommer att dokumenteras för att kunna sprida budskapet vidare. En elbil kommer att följa teamet under resan och dokumentera genom bild och film.

-Vi är stolta att vara en del av POW och deras resa genom Sverige. Det ger oss möjlighet att visa på den förändringsvilja och ambition vi och vår bransch har och kan bidra med för att stoppa den globala uppvärmningen, säger Emma Dahl marknadskommunikatör Fyrfasen.

-Då en stor del av friluftslivets klimatavtryck är kopplat till transport, så är utvecklingen av nätverket för elbilar i Sveriges glesbygd en del av lösningen för att minska utsläppen kopplat till friluftsliv. Det är därför vi med stolthet kan presentera att vi inför kampanjen Utelandet 2022 km krokat arm med Fyrfasen. Deras bidrag till laddinfrastruktur på väg till fjällen skapar möjligheter för mer hållbara transporter.  Tillsammans väljer vi Utelandet, avslutar Anna Gros.

Om POW Sweden

POW är en ideell och politiskt obunden organisation som finns runt om i världen. Vi samlar passionerade friluftsmänniskor, professionella idrottsmän, forskare och företag i kampen mot klimatförändringarna. Tillsammans vill vi bevara Utelandet och de livsstilar vi älskar. Vi eftersträvar långsiktig och strukturell förändring och påverkar på många olika sätt, dels genom maktens korridorer och genom friluftslivet. Läs gärna med om oss och vårat arbete på www.protectourwinters.se

Om Fyrfasen

Från att ha sålt elavtal sedan 1998 är vi en heltäckande energipartner som förmedlar och hjälper våra kunder till en enklare vardag. Arbetet med hållbarhet är en självklarhet, där vi gjort stora satsningar för utbyggnaden av elbilsladdning och solceller, samt med hållbara elavtal där energin kommer från förnybara källor. Att verka för en hållbar framtid är för oss en självklarhet. Allt vi gör ska göras med stort ansvar för djur, natur och människa. Vi kan inte rädda världen, men vi tror att vi kan göra skillnad för många. Och det gör vi bäst där vi verkar, på en plats vårt hjärta bultar lite extra för. Fjällen.

 

 

 

Publicerad 9 juni 2022

Se också

På en elmarknad där priserna präglas av alltmer oförutsägbarhet växer möjligheterna för nya produkter fram. Nyligen lanserade Fyrfasen ett elavtal som ska ge kunderna förutsättningar till ett mer jämnt och förutsägbart elpris över hela året.

Stort intresse för Fyrfasens nya elavtal

2024-07-22

Låga elpriser – läge att binda elpriset?

2024-06-02

Fyrfasen är ett av Sveriges mest omtyckta energibolag

2024-05-29