Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Julpynta klimatsmart

Julen är alldeles runt hörnet. En högtid som handlar om att vara tillsammans med vänner och familj. Men julen är också den tid på året då vi överkonsumerar, trots att vi vet att vi måste dra ner på vår konsumtion. Julen är barnens högtid och möjligheterna är oändliga för att lägga grunden till en jul med inslag av klimatsmarta val. Här kommer del ett i vår julserie där vi tipsar om hur du fångar julen på ett hållbart sätt. Allt för att skapa julkänslan som etsar sig fast, men som bidrar till en hållbar framtid för oss och våra barn.

Dags att pynta upp hemmet

Ingen jul utan pynt, det är ett faktum. Handeln fylls av allt som hör julen till med diverse tomtar, adventsljusstakar, julstjärnor från världens alla hörn. Men tänk efter en stund, kanske finns pyntet närmre än du tror. Här kommer några tips på hur du sätter färg på julen på ett hållbart och roligt sätt.

  • Ge dig ut i naturen, plocka kottar, granris. Det är bara fantasin som sätter gränser. På så sätt sparar du både pengar och skapar en härligare känsla i hemmet.
  • Loppisar brukar vara en guldgruva när det kommer till julpynt, saker som gått i generationer och dessutom stått sig i kvalitet. Billigt och minst sagt klimatsmart!
  • Skapa tillsammans! Det är väl just det som julen handlar om, att få vara tillsammans med vänner och familj. Skulle fantasin tryta – här hittar du tips på hur du kan skapa julkänslan med hjälp av lite kreativitet.

 

Publicerad 25 november 2022

Se också

Tour de Fyrfasen 6-7 januari

2024-01-03

Så fungerar elprisstödet

2023-01-09

Tillsammans planar vi ut kurvan

Tillsammans planar vi ut kurvan

2022-12-09