Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Skogsfeen – en unik pärla i Ytterhogdal

Skogsfeen – en unik pärla i Ytterhogdal

Strax utanför Ytterhogdal i Härjedalen ligger besöksmålet för dig som föredrar det småskaliga och personliga. Vi har fått möjligheten att besöka Skogsfeen, en turistanläggning som drivs av Lennart Malmgren och hans sambo Gabriele Sievert.

2003 köpte Lennart en lantbruksfastighet på Holmägan, Västansjö i Ytterhogdal. Först renoverade han bostadsdelen och 2007 började han att rusta upp gammelstugan. Stugan var ursprungligen en gammal ladugård kombinerad med en liten bostadsdel. Under renoveringen hittade man spår från 1750-talet som var inristat i timmerväggen samt många namn på pigor och drängar som arbetat och bott på gården under årtionden. Stugan stod klar för att ta emot gäster 2017 efter 10 års arbete på lediga stunder samt med lite hjälp under vissa perioder. Gammelstugan är smakfullt möblerad i gammal stil med både kamin och öppen spis, men med ett fullt modernt kök med alla bekvämligheter.

2016 tog Gabriele steget och lämnade Tyskland för flytta ihop med Lennart. Hon såg potentialen i platsen och de startade företaget Skogsfeen.

Vilka besökare har ni idag?
Vi har allt från familjer till jägare, fiskare och fritidsfolk som besöker oss, men även konferensgrupper med upp till 20 personer som vill kombinera sin konferens med någon aktivitet som snöskoter eller fisketur, vandring eller andra aktiviteter som närområdet erbjuder. Härjedalen erbjuder en unik orörd natur med bra jakt- och fiskemarker samt vandringsleder, men man måste vara flexibel och ha fantasi för att hitta nya idéer och gå nya vägar. Skogsfeen vill inte bli störst, men vara unik i en stor bransch, inriktad på mindre grupper i en mer personlig miljö.

Hur kommer det sig att ni valde Fyrfasen som er energipartner?
Vi valde Fyrfasen Energi eftersom det är ett lokalt bolag med en mycket trevlig och hjälpsam personal som är lätta att komma i kontakt med vid eventuella problem.

Vill ni besöka Lennart och Gabriele, kika in på Skoogsfeen.se.

 

Publicerad 10 december 2018

Se också

Just nu genomför vi en kundundersökning

2024-03-18

Testa elsnöskoter med oss 22 mars

2024-03-15

Tour de Fyrfasen 6-7 januari

2024-01-03