Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Varning för oseriös elförsäljning

Varning för oseriös elförsäljning

Vi månar om en schysst elhandelsmarknad och din frihet att välja elhandelsföretag. Men vi ställer oss inte bakom den försäljning av el som sker där telefonförsäljare ringer kunder och mer eller mindre tvingar eller vilseleder dem in i oseriösa elavtal.

Vi har på senare tid fått in uppgifter från våra kunder om att de blivit uppringda av företag, där man bland annat säger sig samarbeta med elnätsföretaget Härjeåns eller Fyrfasen och tecknar man inte ett elavtal så släcks lampan hemma.

Vi på Fyrfasen är en så kallad anvisad elleverantör inom Härjeåns och BTEAs nätområde. Väljer du som kund inget elavtal i samband med en flytt inom elnätsområdet, så får du oss automatiskt som som elleverantör. Det betyder att du alltid har en trygg elleverans i samband med inflytt.

Vad kan du göra om du blir uppringd eller känner dig lurad av en telefonförsäljare?

  • Avsluta samtalet direkt.
  • Svara inte på sms.
  • Ifrågasätt påståenden om samarbete med din nuvarande elhandlare eller elnätsföretag.
  • Kontrollera Energimarknadsbyråns klagomålslista för att se om aktuellt bolag finns där.
  • På Konsumentverkets hemsida kan du läsa mer om de klagomålsärenden som kommit in.
  • På Konsumenternas Energimarknasbyrå kan du läsa mer om klagomålsinformation och vilka bolag som har flest klagomål mot sig. 

Välj ett schysst elavtal

Vi på Fyrfasen drivs av att skapa ärliga, trygga och långsiktiga relationer med våra kunder. Därför är vi certifierade inom Schysst Elhandel, en kvalitetssäkring som ska öka tryggheten för kunder i valet av elhandelsföretag och samtidigt mota bort oseriösa aktörer på marknaden.

Schysst elhandel är en certifiering av elhandelsföretag, som innebär att kunden ska kunna lita på att ett certifierat företag bedriver schyssta säljmetoder. Certifieringen är instiftad av branschföreningen Energiföretagen i Sverige.

För att certifieras inom Schysst Elhandel har vi på Fyrfasen avgett ett antal kundlöften och genomgått en noggrann revision för att visa att vi lever upp till dessa. Läs mer om våra kundlöften.

Att tänka på när du jämför elavtal

Är du på gång att teckna ett nytt elavtal eller är missnöjd med ditt avtal? Kika gärna i Energiföretagens guide med samlade frågor och svar som kan vara till stor hjälp på vägen.

 

Publicerad 11 november 2021

Se också

Just nu genomför vi en kundundersökning

2024-03-18

Testa elsnöskoter med oss 22 mars

2024-03-15

Tour de Fyrfasen 6-7 januari

2024-01-03