Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

strömavbrott
anvisat pris
schysst elhandel
köpa solceller

Vattenkraftreparationer från Ånge till Angola

Vattenkraftreparationer från Ånge till Angola

Industriområdet i Ånge ser kanske inte mycket ut för världen, men hos Danes Mekaniska händer det en hel del. Danes är en av våra elkunder som hängt med sedan starten så vi passade på att åka ut och träffas. Här har man, sedan 1892 bedrivit verksamhet. Från smedja till mekaniskverkstad inom främst service av vattenkraftverk. Främst koncentrerat till norra delarna av Sverige men även utanför landsgränserna.

-Vi har uppdrag inom vattenkraft i hela världen, bland annat ända bort till Angola , säger Gunilla Imrell, en av tre i syskonskaran.

Danes mekaniska finns i blodet hos syskonskaran. Redan 1892 startade verksamheten i Ånge. Då av farfars far och sedan dess har verksamheten trillat ner i leden inom familjen. Och så verkar det förbli.

Även om fokus ligger på renovering av vattenkraft så finns en hel del intressanta projekt vid sidan av, bland annat inom tillverkning av maskiner och verktyg. Senaste investeringen är en laserskärare som möjliggör för tillverkning av reservdelar i bland annat metall.

-Vår styrka ligger i att vi är snabbfotade och flexibla. Vi är lite som brandkåren i energibranschen. Man ringer oftast till oss när det är bråttom och där har vi konkurrensfördelen att kunna leverera snabbt, säger David Johansson.

Danes valde nyligen att förnya sitt elavtal med oss, vilket vi är oerhört tacksamma över.

-Vi känner ett stort förtroende för Fyrfasen Energi och den kompetens som finns inom företaget. Pappa Ingemar Johansson, sa alltid att man ska värna om orten, och det trivs vi bra med att fortsätta göra.

Vi tackar syskonen Gunilla, David och Gunnar för att vi fick besöka er och hoppas på ett fortsatt samarbete långt in i framtiden.

 

Publicerad 3 april 2019

Se också

På en elmarknad där priserna präglas av alltmer oförutsägbarhet växer möjligheterna för nya produkter fram. Nyligen lanserade Fyrfasen ett elavtal som ska ge kunderna förutsättningar till ett mer jämnt och förutsägbart elpris över hela året.

Stort intresse för Fyrfasens nya elavtal

2024-07-22

Låga elpriser – läge att binda elpriset?

2024-06-02

Fyrfasen är ett av Sveriges mest omtyckta energibolag

2024-05-29